Førerkort tilhenger

* oppgitt pris inneholder obligatorisk opplæring + førerprøve (trinnvurdering trinn 2/trinn 3, lastsikringskurs, sikkerhetskurs på vei). Timer vil tilkomme for å oppnå læreplanens mål før gjennomføring av obligatorisk opplæring. Gebyr førerprøve tilkommer på BE.

 

Nesttun Trafikkskole tilbyr opplæring for bil med tilhenger, førerkort klasse B96 og BE. Vi tilbyr trygg og effektiv opplæring med deg som elev i fokus.

 

Lærere som tilbyr opplæring bil med tilhenger

Annette Eikeland

Bjørn Horsnes

Mathias Rasmussen

 

Dette må du gjøre før du setter igang:

Levere søknad om utvidelse av ditt førerkort til B96/BE.

 

Obligatorisk opplæring

Trinnvurdering trinn 2

Trinnvurdering trinn 3

Lastsikringskurs

Sikkerhetskurs på vei

 

Ved gjennomgføring av opplæring klasse B96 må det ikke gjennomføres praktisk prøve for oppnå førerrett for gjeldende klasse.  Kjøretimer vil tilkomme utover dette for å oppnå læreplanens mål for gjennomføring av de obligatoriske delene i opplæringen. Se læreplan for ytterligere info. Har du førerkort for C1 eller traktor, trenger du normalt ikke å gjennomføre lastsikringskurs.

 

Hva forventes av deg

“Etter å ha gjennomført opplæring skal du ha den kompetansen som er nødvendig for å kjøre motorsykkel på en ansvarlig måte. Du skal ha tilegnet seg de kunnskaper og ferdigheter, selvinnsikt og risikoforståelse som er nødvendig for å kjøre på en måte som:
er trafikksikker
gir god samhandling
fører til god trafikkavvikling
tar hensyn til helse, miljø og andres behov
er i samsvar med gjeldende regelverk”

 

Praktisk prøve (førerprøve)

Den praktiske prøven gjennomføres hos Statens vegvesen. Søknad om utvidelse av førekort må være godkjent før praktisk prøve kan bestilles. Den praktiske prøven gjennomføres i Åsane. Husk å betale gjeldende gebyr til Statens Vegvesen før gjennomføring.

 

Nyttig info/dokumenter

Søknad om utvidelse av førerkort

Læreplan bil med tilhenger

Sikkerhetskontroll klasse BE/B96