Førerutviklingskurs MC

Førerutviklingskurs MC

ØNSKER DU Å BLI EN BEDRE MC FØRER?

Nesttun Trafikkskole arrangerer hvert år førerutviklingskurs for MC førere. Kursene gjennomføres på Eikås motorsenter og Rudskogen Motorsenter i Rakkestad. Kursene har som mål å øke hver enkelts kjøreferdigheter, og den totale kjøregleden. Kurset er for alle, uansett erfaring, sykkeltype og nivå.

 Førerutviklingskurs Rudskogen 2020

Dato for Rudskogen 2020 er enda ikke klar. Kommer tilbake med dato så raskt terminlisten for Rudskogen er klar.

Hva skjer på banen

Målet er at alle skal få så mye kjøretid som mulig! Deltakerne deles inn i grupper. Dette for at hver enkelt skal få mest mulig ut av dagene. Nivå/gruppe justeres selvfølgelig underveis.

Gruppeinndeling på banen

  • Grønn gruppe: nybegynner (første gang på bane)
  • Blå gruppe: noe erfaring (vært på bane tidligere)
  • Rød gruppe: erfaren (vært flere ganger på bane)

Fokus på banen er å gjøre hver enkelt til en bedre MC fører. Det blir øving på tekniske øvelser (brems, brems i sving (bruk av styrekommando), kjøring i grupper med instruktør (fokus på plassering/gasskontroll mm.) samt egentrening.

Db- måling/teknisk kontroll

Kravet satt fra Rudskogen er 100 Db. Normalt ikke nødvendig å måle sykler med originalt anlegg, men sykler med ikke originalt anlegg måles ved kursets start. Er du usikker på om sykkelen holder banens krav, ta kontakt for målig før avreise. Ta med/installer Db killer. HUSK å kontrollere dekk og bremsebelegg før avreise! 

Instruktørene

Vi er så heldige å ha tilgang til engasjerte og erfarne instruktører. Dette både fra banekjøring på høyt nivå, til mange års erfaring som trafikklærer for MC.

Samkjøring over fjellet

Det vil bli lagt opp til samkjøring fra Bergen og over fjellet. Dette vil bli organisert via sosiale medier. Kommer tilbake til dette når det nærmer seg.

Overnatting

Når det kommer til overnatting, finnes der flere alternativer. Quality Hotel & Resort Sarpsborg, Scandic Sarpsborg og Bjørnestad Camping. Erfaringsmessig vil de fleste bli boende på Quality Hotel & Resort Sarpsborg. Vi prøver å få til felles middag for de som ønsker.

Messenger